Geçişken Kutu

Bir tasarla-yap projesi olarak öğrencilerin sera yapımında kullanılan standart malzemelerle inşa ettikleri pavyon, birbirinden farklı işlev ve senaryolara mekan olarak içinde bulunduğu kent dokusunun kamusallığına ekleniyor.

Rhode Island Tasarım Okulu (RISD) öğrencilerinin tasarladığı Southlight pavyonu, Providence şehrine yeni bir kamusal tesis kazandırmak üzere, kar amacı gütmeyen yerel bir kurum olan Güney Rhode Island Kültür Merkezi (SCCRI) ile işbirliği içinde gerçekleştirilmiş. Yerleşim planındaki değişiklikler sonucunda kurum, yapıları arkasında kalan, kullanılmayan bir otopark alanına sahip olmuş. Bitkilendirilen bu alan mevcut otopark, kültür merkezi ve kent dokusu arasında yumuşak bir sınır tanımlayan, iki caddeyi birbirine bağlayan yeşil bir bant oluşturmuş. Hali hazırda bir kamusal alan, etkinlik ve eğitim mekanı olarak işlevlenen bahçe, yeni pavyon ile kullanım senaryolarını zenginleştiriyor.

Vaziyet planı
Kullanım senaryoları
Kesit

Southlight pavyonu, üç mevsim boyunca kullanılabilen bir performans merkezi olarak tasarlanmış. 111 metrekarelik kullanım alanına sahip yapı bir sera üreticisinden alınan hazır parçalarla inşa edilmiş. Yalnızca galvanize çelik strüktür ve polikarbonat panellerden oluşuyor ve dört tarafını çevreleyen toplam 24 kapı sayesinde, yapılacak programa ya da hava şartlarına göre istenildiği şekilde açılıp kapanabiliyor. Yarı saydam cephe kaplaması iç mekanın gündüz doğal ışıktan faydalanmasını, gece de yapının dışarıyı kendi ışığıyla aydınlatmasını sağlıyor. Pavyonun iki yanında bulunan çimenlikler mekanın uzantısı gibi çalışarak daha büyük etkinliklere de ev sahipliği yapabiliyor.

Etiketler:

Ne düşünüyorsunuz?

0 yorum TARTIŞMAYA KATIL